nieuws

Na 43 jaar weg bij Vinkenborg

Nieuws

DOETINCHEM – Gert Harmsen (59) stopt na 43 jaar bij zijn werkgever Banketbakkerij Vinkenborg in Doetinchem. De trouwe banketbakker gaat met de vut.

DOETINCHEM – Gert Harmsen (59) stopt na 43 jaar bij zijn werkgever Banketbakkerij Vinkenborg in Doetinchem. De trouwe banketbakker gaat met de vut.
 

Eigenaar Albert Vinkenborg: ‘Het zal wennen worden zonder Gert. Iemand die alles weet van het bedrijf, met veel vakkennis gaat ons verlaten. Een aderlating voor het bedrijf.’ Vinkenborg omschrijft Harmsen als een ‘echte vakidioot.’ ‘Toen we nog zelf brood maakten ging hij om 9.00 uur naar bed om op 12.00 uur terug te keren om te kijken hoeveel er was verkocht. Als het nodig was vulde hij de winkel aan.’
 
Plezier
Harmsen blikt terug op een mooie tijd. ‘Ik heb altijd plezier gehad in mijn vak, Banketbakkerij Vinkenborg is een goed bedrijf waar je goed kunt werken. Ik stop met pijn in mijn hart, maar ik ben nu nog fit genoeg om andere, leuke dingen te doen.’ Helemaal de branche verlaten doet hij niet. Zo denkt hij er onder andere over om leerlingen te gaan begeleiden op het Graafschap College in Doetinchem . Vincent Ros, afkomstig van Echte Bakker Brandts in Didam is aangetrokken als opvolger van chef banketbakker Harmsen.

Reageer op dit artikel