nieuws

Marsepeinboek wijlen Guido Jans

Nieuws

TIENEN –  Uitgeverij Lannoo en de familie Jans, presenteren maandag 10 september het boek ‘Marsepein’ van wijlen Guido Jans (1944-2007).

Marsepeinboek wijlen Guido Jans

TIENEN –  Uitgeverij Lannoo en de familie Jans, presenteren maandag 10 september het boek ‘Marsepein’ van wijlen Guido Jans (1944-2007).

De Belg Guido Jans, een creatieve marsepeinkunstenaar, die begin van dit jaar overleed, was een graag geziene en sympathieke vakman. Hij was langere tijd lid van Het Patisserie College (later Heerlijk & Heerlijk) en voorzitter van de Belgische zustervereniging de Euro Banketkring. Meerdere leerlingen van de vakschool Wageningen hebben stage bij hem gelopen.

 

Droom 

Het was een droom om zijn artistieke kunsten en zijn liefde voor marsepein samen te bundelen in een boek. Met dit werk wilde hij verschillende technieken en mogelijkheden naar voren brengen om op een hedendaagse manier marsepeinfiguren te maken. Guido Jans is een hele tijd met het opstellen van het boek bezig geweest, maar jammer genoeg kan hij het eindresultaat niet meemaken. 10 september, zijn geboortedag, vindt de familie een geschikte datum om het boek voor te stellen.

 

Locatie: Suikermuseum, Grote Markt, 3300 Tienen. België. Aanvang: 14 uur.

Reageer op dit artikel