nieuws

Kostprijzen roomboterproducten hoger

Nieuws

MAARSSEN/WAGENINGEN – In vergelijking met vorig jaar zijn de kostprijzen van met name roomboterproducten hoger. Dit heeft alles te maken met de sterk gestegen inkoopprijs van roomboter. Hetzelfde geldt voor meel en bloem.

Kostprijzen roomboterproducten hoger

MAARSSEN/WAGENINGEN – In vergelijking met vorig jaar zijn de kostprijzen van met name roomboterproducten hoger. Dit heeft alles te maken met de sterk gestegen inkoopprijs van roomboter. Hetzelfde geldt voor meel en bloem.
Dat stellen Beko Dienstverlening en het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC), die gezamenlijk de kostprijzen van najaarsproducten hebben onderzocht. De opgestelde tabellen geven bakkers handvatten bij het berekenen van hun verkoopprijs.
 
Receptsamenstelling, inkoopprijzen, chargegrootte, productietijd, loonkostenniveau en andere kosten zijn van invloed op de kostprijs.
De onderzoekers geven aan dat de winstmarge voor iedere bakker verschilt. ‘In onze berekeningen hebben we rekening gehouden met 10%, 20% of 30% winstopslag. Welke winstmarge een bakker kiest, is afhankelijk van de bedrijfs- en marktsituatie. Wat doen andere aanbieders? Is hij de luxe bakker in de buurt? En hoe prijsbewust zijn de klanten?’, stellen Beko Dienstverlening en het NBC.
 

Reageer op dit artikel