nieuws

Izi Bites: nieuw tussendoortje voor bakker

Nieuws

HAREN – Is het koek of brood? ‘Het is noch koek nog brood,’ antwoordt de geestelijk vader van de Izi Bites Echte Bakker Wilfred Haafs uit Haren. Vanaf week veertig is het nieuwe tussendoortje verkrijgbaar via Beko.

Izi Bites: nieuw tussendoortje voor bakker

 
HAREN – Is het koek of brood? ‘Het is noch koek nog brood,’ antwoordt de geestelijk vader van de Izi Bites Echte Bakker Wilfred Haafs uit Haren. Vanaf week veertig is het nieuwe tussendoortje verkrijgbaar via Beko.
De Bite-jes (45 gram per stuk) bevatten granen, kwark, vruchten en noten. Ze zijn per stuk verpakt en gebundeld per vier. De adviesverkoopprijs is € 1,99. De Bite-jes worden diepgevroren geleverd in een omdoos van 27 pakjes van 4. Na ontdooien zijn ze 21 dagen houdbaar. Tijdens de introductie zitten er dertig gratis Bites in iedere doos om te laten proeven aan klanten.
 
Testen
Echte Bakker Haafs heeft de Bites eerst verkocht in zijn eigen bedrijf als test. Ik verkoop 180 pakjes per week. Zonder dat ik er gekke dingen of acties mee doe. Ook laat ik niet proeven. We leggen het op de toonbank, met een display ernaast. Izi Bites zijn gezonder dan veel bestaande tussendoortjes omdat er minder suiker in zit. Dat vinden mensen belangrijk. Ook kanibaliseert het niet op je bestaande omzet.’
 
Idee
Haafs liep al een tijd rond met het idee om een alternatief te bedenken voor de Sultana’s, Liga’s en Snelle Jelle’s van deze wereld. ‘Supermarktschappen liggen vol met tussendoortjes, maar bij de ambachtelijke bakker zie je ze niet. ‘Ik sprak erover met Rob Braaksma van Back Beko IJsselstreek en bedacht de Izi Bites.’
Haafs besloot daadwerkelijk tot de investering na het Bakkerij Gala op 20 maart van dit jaar. Daar zei Rob Baan: ‘Waarom kun je in een bakkerswinkel eigenlijk niet zoiets kopen als een Snelle Jelle.’ Haafs vervolgt: ‘Toen was ik om en heb ik de machine besteld, verpakking en de folie.’
 
 
 
 
 
 
 

Reageer op dit artikel