nieuws

Halve finalisten ‘De lekkerste Bonbon van Nederland’ bekend

Nieuws

ZEVENBERGEN – Zestien chocolatiers gaan door naar de de halve finale van de vakwedstrijd voor chocolatiers ‘ De Lekkerste Bonbon van Nederland.

Halve finalisten ‘De lekkerste Bonbon van Nederland’ bekend

ZEVENBERGEN – Zestien chocolatiers gaan door naar de de halve finale van de vakwedstrijd voor chocolatiers ‘ De Lekkerste Bonbon van Nederland.’ 

Een deskundige vakjury heeft afgelopen zondag bij Belcolade Nederland, initiatiefnemer van de wedstrijd, 38 bonbons beoordeeld. Volgens de jury bestaande uit Dominique Persoone (Shock-O-Latier en eigenaar van The Chocolate Line in Brugge), Paul Fagel (Patron-cuisinier van het Arsenaal in Naarden en president van het Koksgilde) en Robert van Beckhoven (Patissier en medeoprichter van het Nederlands Patisserie Team) is het niveau hoog.
 
Hoog niveau
Jury voorzitter Robèrt van Beckhoven: ‘De keuze was moeilijk en we hebben besloten de makers van de zestien lekkerste bonbons door te laten gaan naar de halve finale. Het algemene niveau ligt hoog, een bewijs dat de chocolaterie in Nederland de afgelopen decennia enorm is gegroeid.’ De halve finalisten strijden op 10 oktober bij de fabriek van Belcolade in België om een finaleplaats die wordt gehouden op de Margriet Winter Fair in november.
 
Halve finalisten
 
Meerder medewerkers per onderneming mogen deelnemen aan de wedstrijd
 

Reageer op dit artikel