nieuws

Directeur Bakker Bart stapt op

Nieuws

BEUNINGEN – Rob Terstappen is teruggetreden als algemeen directeur van Bart’s Retail. Terstappen heeft zijn functie beschikbaar gesteld naar aanleiding van de geuite kritiek van de franchisenemers op de Bakker Bartformule.

Directeur Bakker Bart stapt op

BEUNINGEN – Rob Terstappen is teruggetreden als algemeen directeur van Bart’s Retail. Terstappen heeft zijn functie beschikbaar gesteld naar aanleiding van de geuite kritiek van de franchisenemers op de Bakker Bartformule.

Dat meldt de raad van commissarissen van Bart’s Retail in een persbericht. Aanleiding voor het opstappen van Terstappen zijn de gebeurtenissen van afgelopen weken waarin de franchisenemers zware kritiek hebben geuit op het beleid van Bakker Bart en een motie van wantrouwen indienden. 
 
Lage marges
De franchisenemers verwijten Bart’s Retail te lage marges en te hoge franchisebijdrages.  Hierdoor zouden de franchisenemers geen reserves kunnen opbouwen. Vorige week zegden de ondernemers het vertrouwen op in de directie.
Resultaten
De raad van commissarissen laat weten de beslissing van Terstappen te betreuren. De raad ondersteunt zijn beleid en de geboekte resultaten, zo staat in de brief te lezen. De directieverantwoordelijkheden worden waargenomen door de zittende leden van het management team. 
Onafhankelijke deskundige
Momenteel vinden er ‘constructieve’ gesprekken plaats tussen het franchisebestuur en de commissarissen om de crisis tussen franchisenemers en franchisegever op te lossen. Ook is er een onafhankelijke deskundige aangesteld. 
 
Honderd franchisers
Wim Lobker, Bakker Bart Gouda, laat Bakkerswereld het volgende weten: ‘Tot op heden is er geen enkele overeenstemming over de inhoud van de ingediende motie van wantrouwen van de franchisenemers die inmiddels door meer dan honderd ondernemers is ondertekend.’
Hij vervolgt: ‘De waarnemend directie en de raad van commissarissen hebben wel erkend dat er op het gebied van communicatie en nakoming van gemaakte afspraken veel te verbeteren valt.’
Foto: Henk Riswick (archief Bakkerswereld)
 
Reageren? Stuur een mailtje naar Bakkerswereld@reedbusiness.nl
 
Reacties:
 
 

Reageer op dit artikel