nieuws

Broodprijs op Curacao mag niet omhoog

Nieuws

WILLEMSTAD – Voor bakkers op Curacao dreigt zwaar weer. Ook daar zijn de grondstoffen zo’n 25 procent duurder geworden maar de broodprijs mag niet omhoog.

Broodprijs op Curacao mag niet omhoog

WILLEMSTAD – Voor bakkers op Curacao dreigt zwaar weer. Ook daar zijn de grondstoffen zo’n 25 procent duurder geworden maar de broodprijs mag niet omhoog.

De overheid stelt de prijs van een deel van het brood vast en daar kunnen de bakkers niet aan tornen. Maar de bakkers vinden dat de prijs van het ‘volksbrood’ kipashi en pan franses met enkele dubbeltjes (Antiliaanse guldens) omhoog moet
 
Kosten gestegen
Bob Sprengers van de Hollandsche Bakkerij zag zijn kosten de laatste jaren fors stijgen. ‘Hoe erg het ook is voor de bevolking, de broodprijs moet omhoog’, zegt hij. ‘We kunne voor deze prijs niet dag en nacht blijven werken.’
 
Al elf jaar niet verhoogd
Collega Richard van Isa zegt jaren geleden al een verzoek te hebben ingediend bij de overheid om de prijs van het brood te mogen verhogen. ‘Twee jaar later kreeg ik een antwoord en dat was negatief. Volgens Isa is de huidige broodprijs al in 1996 vastgesteld en is deze sindsdien niet meer verhoogd.
 
Klein deel
Klaas Velting, eigenaar van Bakkerij De Zon probeert het probleem te omzeilen door zich vooral te richten op producten waar hij zelf de prijs van kan bepalen. ‘Je moet dan denken aan banket en snacks.’Hierdoor is het brood waarvan de prijs vaststaat maar een klein deel van mijn assortiment.’
 
 
Foto: De warme bakkerij van het Zuikertuintje op Curacao
 

Reageer op dit artikel