nieuws

Bakkerswereld-prijs: Debby Leijten racet op Zandvoort

Nieuws

Debby Leijten van Echte Bakker Bussing uit Numansdorp mocht vier augustus racen op Zandvoort. Deze prijs won ze met een wedstrijd van Bakkerswereld. In maart van dit jaar was zij namelijk een van de weinigen die de uitslag van de Bakkerij van het Jaar 2007 juist voorspelde.

Bakkerswereld-prijs: Debby Leijten racet op Zandvoort

Debby Leijten van Echte Bakker Bussing uit Numansdorp mocht vier augustus racen op Zandvoort. Deze prijs won ze met een wedstrijd van Bakkerswereld. In maart van dit jaar was zij namelijk een van de weinigen die de uitslag van de Bakkerij van het Jaar 2007 juist voorspelde.
Haar verhaal:
‘Vier augustus was het eindelijk zover! Ik mocht gaan racen op Zandvoort!!! Eerst natuurlijk lopen opscheppen tegen iedereen, want ik ben wel een beetje een “race-monster”. Maar toen ik uiteindelijk in de eerste racewagen (zo’n echte Formule 3-wagen) moest gaan zitten, gierden de zenuwen toch wel door mijn lijf. Ik dacht namelijk dat ik mee mocht rijden met een instructeur, maar ik mocht de auto’s allemaal zelf besturen! Na het eerste rondje kreeg ik echter de smaak te pakken, en jawel hoor; daar ging ik dan, steeds iets harder….
We waren met vier man (ik was die dag de enige dame op het circuit) en ik zat als eerste achter de auto van de instructeur. Afhankelijk van mij mochten we steeds harder, dus ik moest mezelf tegenover die mannen natuurlijk wel eventjes bewijzen! Dat snappen jullie wel!
 
De tweede auto was een Porche 911. Ook erg leuk, maar minder spannend omdat het een “gewone” schakelauto betrof. Natuurlijk wel erg gaaf om in te rijden. Tja, dat doe ik ook niet dagelijks.
Het leuke van deze rit was dat er nóg een groep Porches aan het rijden was, alleen een beetje traag….
 
Opsteker
Onze instructeur nam daarom even een “sluiproute”, waardoor we deze “slakken” konden inhalen (let wel: allemaal mannen, he!) dat was wel even een opstekertje voor me, want ik was bang dat de andere heren uit onze groep door mij misschien wel moesten inhouden, maar dat bleek gelukkig niet het geval!
 
Toen was het de beurt aan een echte coureur; we gingen een aantal rondes meerijden met een echte prof! Niet nadenken, gewoon gaan zitten, relaxen en maar over je heen laten komen: tjonge: wat een lef heeft zo iemand! Gewoon maar inhalen; links /rechts/in de bocht/ 10 cm afstand. Oef, dat was wel even slikken af en toe!
 
Tja, en toen stond de Echte VIP -auto voor me klaar: de Lamborghini. Nu waren we nog maar met twee personen over. Schakelen met knoppen aan het stuur en gas geven ging gepaard met echt veel herrie, net als het terugschakelen voor de bochten. Voor de eerste bocht, had ik natuurlijk eerst de ruitenwissers te pakken; tja ook op een Lamborghini zitten die krengen. Ik hoor de mannen al denken; tja, het is toch een vrouw achter het stuur!
Daarna ging het steeds beter en beter. Deze auto zoeft echt over de weg, niet te vergelijken met de auto’s waar we daarvoor in hadden gereden. Héérlijk.
Toen ik uit de laatste auto stapte, hoorde ik dat de topsnelheid die we gehaald hadden toch 210 (!) km per uur was. Ik was best trots op mezelf!
 
Helaas:  het was weer afgelopen en ik mocht weer gewoon naar huis rijden: op de snelweg 80 km per uur ivm trajectcontrole! Dat was wel even een afknapper! Maar ik heb een heerlijke tijd gehad!
Zeker een ervaring om nooit meer te vergeten. Bedankt daarvoor.
 
Groeten vanuit Numansdorp
Debby Leijten (nee, geen familie van…)
Bussing Broodspecialist
 

Reageer op dit artikel