nieuws

Overgrote deel Brabantse kinderen ontbijt met brood

Nieuws

EINDHOVEN – De meeste Brabantse kinderen eten brood (83%) en drinken melkproducten (52%) bij het ontbijt.

Overgrote deel Brabantse kinderen ontbijt met brood

EINDHOVEN – De meeste Brabantse kinderen eten brood (83%) en drinken melkproducten (52%) bij het ontbijt.

Dat blijkt uit de resultaten van het onderzoek naar het ontbijtgedrag van kinderen, uitgevoerd door de GGD Eindhoven. In Eindhoven werden daarvoor 324 ouders/verzorgers ondervraagd.
 
Hongergevoel
Bijna 4% van de kinderen, in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar, ontbijt minder dan 5 dagen in de week en 6% ontbijt niet elke dag. Geen hongergevoel werd door de meerderheid aangegeven als belangrijkste reden om niet te ontbijten. Over het algemeen wordt er thuis ontbeten met beide ouders en/of andere kinderen.
 
De meerderheid ontbijt 10 minuten of langer. Toch drinken ook veel kinderen gezoete melkproducten (18%) en frisdrank/limonade (15%) bij het ontbijt. Kinderen van ouders met een lage sociaal economische status (SES) drinken vaker frisdrank/limonade bij het ontbijt dan de leeftijdsgenoten van ouders met een hoge SES. Opvallend is dat jongens vaker melkproducten drinken, terwijl meisjes vaker water drinken tijdens het ontbijt.
 

Reageer op dit artikel