nieuws

Ode aan Arnhemse Meisjes

Nieuws

ARNHEM – Het Historisch Museum in Arnhem brengt een ode aan de Arnhemse Meisjes.

Ode aan Arnhemse Meisjes

ARNHEM – Het Historisch Museum in Arnhem brengt een ode aan de Arnhemse Meisjes.

In 1829 zagen de Arnhemse Meisjes het levenslicht. De ovaalvormige, rijkelijk met suiker bestrooide koekjes waren een creatie van de Arnhemse bakker Hagdorn. De koekjes zijn populair, ook bij beroemdheden. Ze werden bijvoorbeeld in de thee van koningin Emma gedoopt en door schrijver Roald Dahl ‘de lekkerste kooekjes van de hele wereld’ genoemdd. De koekjes kregen dan ook een plaats in zijn boek Aan tafel met Roald Dahl waarin de schrijver zijn favoriete gerechten benoemd.

 

Het Historisch Museum toont daarnaast ook een breed spectrum Arnhemse meisjes van vlees en bloed.

 

 

Reageer op dit artikel