nieuws

Jan Nagelkerke mag eindelijk op zondag open

Nieuws

OUDENBOSCH – In de gemeente Halderberge mogen vanaf volgende week de winkels ook op zondag open. Bakkerij Jan Nagelkerke uit Oudenbosch is er blij mee.

Jan Nagelkerke mag eindelijk op zondag open

OUDENBOSCH – In de gemeente Halderberge mogen vanaf volgende week de winkels ook op zondag open. Bakkerij Jan Nagelkerke uit Oudenbosch is er blij mee.

Hij gaat, net als zijn broer Leopold Nagelkerke in Prinsenbeek doet, op de zondagochtend open. Van 8.30 tot 13.00 uur. Jan Nagelkerke ‘Ik ben hier drie jaar mee bezig geweest. Eindelijk mogen we op zondag open, zo zegt hij in de regionale krant BN De Stem. Hij vervolgt: ‘Jongen mensen hebben weinig tijd en gooien op zaterdag hun karretje vol in de supermarkt. Ze weten niet meer wat smaak is. Dat gaan ze nu weer merken, want de jongeren hebben er op zondag wel tijd voor over om een vers broodje bij het ontbijt te krijgen.’
 
De collega’s
De supermarkt Albert Heijn in Oudenbosch blijft dicht op zondag. Bakkerij Van de Biggelaar in Hoeven houdt ook de deuren dicht. Bakkerij Jack Hopstaken – net terug van vakantie – weet nog niet wat hij doet. Hij beseft dat er nogal wat klanten op zondag naar Jan Nagelkerke kunnen gaan voor verse broodjes. ‘Dit gaat dan ten koste van mijn omzet op zaterdag. Maar de winkel mag niet ten koste van alles gaan. Ik heb zelf ook een gezin en met het bakken erbij heb je het toch over een volle werkdag. Ook het personeel heeft een gezinsleven. Die zitten er niet op te wachten om op zondag te werken. Dan zou ik moeten terugvallen op jonger personeel.’

Reageer op dit artikel