nieuws

HBD maakt opvolger Bert Kolkman bekend

Nieuws

DEN HAAG – De opvolger van Bert Kolkman als voorzitter van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel is bekend. Geert Vermeer (1948) uit Vught is bij Koninklijk Besluit benoemd tot nieuwe voorzitter. Bert Kolkman was sinds 1997 voorzitter van het HBD. Vermeer is op 7 maart al voorgedragen als Kolkmans opvolger.

HBD maakt opvolger Bert Kolkman bekend

DEN HAAG – De opvolger van Bert Kolkman als voorzitter van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel is bekend. Geert Vermeer (1948) uit Vught is bij Koninklijk Besluit benoemd tot nieuwe voorzitter. Bert Kolkman was sinds 1997 voorzitter van het HBD. Vermeer is op 7 maart al voorgedragen als Kolkmans opvolger. 
 

Vermeer was onder meer vice-voorzitter en waarnemend Bondsvoorzitter van de BOVAG en is hij thans nog lid van het hoofdbestuur van de BOVAG. De heer Vermeer is tevens voorzitter van de Nederlandse Dealerassociatie (NDA) alsmede  van de Stichting ‘People meet People’. Naast zijn bestuurlijke ervaring vervulde hij vele managementfuncties zowel in de autobranche als binnen de detailhandel.
 
Branche en individu
Vermeer ziet het verbeteren van de zichtbaarheid van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel als een van zijn belangrijkste taken. “Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel doet bijzonder belangrijk werk voor de detailhandel, maar opereert lang niet altijd zichtbaar. Ik zie het als mijn taak om de contacten met de vele brancheverenigingen en met de individuele ondernemingen verder te intensiveren. Een goede communicatiestrategie is daarbij het sleutelwoord”
 
Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel ontwikkelt onder meer instrumenten om winkelcriminaliteit te bestrijden, geeft adviezen met betrekking tot ruimtelijke ordening en werkt aan het verminderen van de regeldruk. Zo is onlangs een afspraak gemaakt waardoor vrijwel de gehele detailhandelssector is vrijgesteld van de verplichtingen uit het Besluit Verpakkingen.

Reageer op dit artikel