nieuws

Gezamenlijk platform vakwedstrijden

Nieuws

WAGENINGEN – De Stichting Jeugdvakwedstrijden, de Vereniging Gouden Gard, het Boulangerie Team en het Nederlands Patisserie Team gaan intensief samenwerken. Op initiatief van de NBOV en het Nederlands Bakkerij Centrum vormen zij gezamenlijk het Platform Vakwedstrijden

Gezamenlijk platform vakwedstrijden

WAGENINGEN – De Stichting Jeugdvakwedstrijden, de Vereniging Gouden Gard, het Boulangerie Team en het Nederlands Patisserie Team gaan intensief samenwerken. Op initiatief van de NBOV en het Nederlands Bakkerij Centrum vormen zij gezamenlijk het Platform Vakwedstrijden

Dat zegt Vicky Littlejohn van het Nederlands Bakkerij Centrum. Het Platform heeft zich tot doel gesteld om de vakwedstrijden als collectief beter op de kaart te zetten. ‘We zien dat jongeren vaak heel enthousiast zijn om mee te doen aan jeugdvakwedstrijden. Het is de kunst om dit enthousiasme in de basis vast te houden, zodat zij later ook aan andere wedstrijden willen meedoen. We willen daarom laten zien dat er een verband is tussen de verschillende allround vakwedstrijden en duidelijker uitleggen dat je via jeugdvakwedstrijden kunt doorgroeien naar bijvoorbeeld het Nederlands Patisserie Team of het Boulangerie Team
 
Een pré op je cv
Het Platform Vakwedstrijden wil onder meer door collectieve promotie jongeren enthousiasmeren om mee te doen. ´We willen graag laten zien dat meedoen aan vakwedstrijden belangrijk is als je iets wilt bereiken in het vak. Oftewel: ´Meedoen aan vakwedstrijden is een pré op je cv.´´ Daarnaast richt het Platform zich op onder meer scholen, leveranciers en natuurlijk werkgevers om een zo breed mogelijk draagvlak te creëren voor de vakwedstrijden. ‘Daarbij streven we ook naar een grotere rol voor het grootbedrijf.’
 
Kennismaken
Inmiddels zijn de eerste schetsen gepresenteerd voor een collectief logo. Vicky Littlejohn verwacht dat het Platform binnenkort met concrete plannen naar buiten komt. Er ligt onder meer een gezamenlijke website in het verschiet. Ook is het nadrukkelijk de bedoeling dat andere vakwedstrijden een plek krijgen binnen het Platform.

Reageer op dit artikel