nieuws

Duitse warme bakkers durven weer te investeren

Nieuws

BONN – De Duitse bakkerijsector heeft toenemend vertrouwen in de toekomst. Er wordt door de sector weer meer geïnvesteerd, met name in nieuwe koeltechnieken, uitschuifbare kneedmachines en verbetering van de kwaliteit en verbreding van het aanbod.

Duitse warme bakkers durven weer te investeren

BONN – De Duitse bakkerijsector heeft toenemend vertrouwen in de toekomst. Er wordt door de sector weer meer geïnvesteerd, met name in nieuwe koeltechnieken, uitschuifbare kneedmachines en verbetering van de kwaliteit en verbreding van het aanbod.

Dat stelt de coöperatie van groothandels voor de bakkerijsector Bäko. Na een periode van stilstand zit de sector weer in de lift. De 16.280 Duitse warme bakkers behaalden in 2006 een omzet van 12 miljard euro.
Bäko is het grootste groothandel- en logistiekbedrijf in de bakkerijsector in Duitsland. De coöperatie is onder meer verantwoordelijk voor de internationale inkoop van meel, gist, zaden en vruchten.
 
Ook helpt de organisatie de aangesloten leden bij de winkelopbouw, baktechnieken, reclame en de financiering.
 

Reageer op dit artikel