nieuws

Dick Roele weg bij Bake Five

Nieuws

LEUSDEN – Algemeen directeur Dick Roele vertrekt per 1 oktober bij Bake Five. Hij gaat met vervroegd pensioen.

Dick Roele weg bij Bake Five

LEUSDEN – Algemeen directeur Dick Roele vertrekt per 1 oktober bij Bake Five. Hij gaat met vervroegd pensioen.

Roele: ‘Ik heb begin dit jaar al aangegeven te willen vertrekken. Ik hoef niet meer verder. Ik ga mijn commissariaten en adviesklussen voortzetten en daar houd ik het dan voorlopig maar even bij’.
Roele is ruim veertig jaar actief geweest in de levensmiddelenbranche. De eerste 25 jaar werkte hij in dienst van Peter Karsten. Toen deze samenging met De Boer en later De Boer weer De Boer Unigro werd, verhuisde Roele steeds mee. Een jaar werkte hij bij Laurus. ‘Maar daar hield ik het niet lang vol’, aldus Roele.
De laatste tien jaar werkte hij als algemeen directeur van het bakkersconglomeraat Bake Five. ‘Het is een club van zelfstandige bakkers. Een mooie club, maar wel met een specifieke aansturing. Het zal niet makkelijk zijn iemand te vinden die het aan kan’.
Roele zal zijn operationele taken de komende maanden overdragen aan de zittende directie, voorzitter Jan Borgesius, Johan Pater en Karel Wiltink. Volgens Roele is het doel om voor einde van het jaar een nieuwe algemeen directeur te kunnen presenteren. ‘De algemeen directeur moet natuurlijk een neutrale figuur zijn. Je kunt niet te lang wachten met een opvolger.’
 
Bron: Distrifood Daily.

Reageer op dit artikel