nieuws

Chocolade langer houdbaar met natuurlijk ingrediënt

Nieuws

DOETINCHEM – Het Sloveense bedrijf Vitiva heeft een natuurlijk ingredient ontwikkeld waarmee de houdbaarheid van chocolade met 30 procent kan worden verlengd.

Chocolade langer houdbaar met natuurlijk ingrediënt

DOETINCHEM – Het Sloveense bedrijf Vitiva heeft een natuurlijk ingredient ontwikkeld waarmee de houdbaarheid van chocolade met 30 procent kan worden verlengd.

Het ingrediënt, Inolens 12 genaamd, is gebaseerd op een rozemarijnextract. Vitiva beweert dat het aroma en de bittere smaak van rozemarijn zodanig heeft beperkt dat het geen invloed heeft op de smaak van het eindproduct. Het bedrijf heeft de stof al uitgetest op handgemaakte pralines. Deze kan ook worden toegepast op andere producten die chocolade bevatten, aldus Vitiva.
 
Natuurlijk
Het grote voordeel van Inolens, aldus het bedrijf, is dat het natuurlijk is. Er zijn ook synthetische antioxidanten op de markt, maar deze zijn minder populair onder consumenten, zo stelt Vitiva. Chocolade producten zijn gevoelig voor oxidatie omdat zij onder meer relatief veel vetten bevatten. Met Inolens 12 zou de houdbaarheid van deze producten 30 procent hoger liggen vergeleken met andere antioxidanten.

Reageer op dit artikel