nieuws

Chinese broodjes gemaakt van karton

Nieuws

BEIJING- Fijngehakt karton, gedoopt in industriële chemicaliën en op smaak gebracht met varkensvleesaroma, blijkt het belangrijkste ingredient te zijn van broodjes die werden verkocht in een wijk in Beijing. Dat heeft de Chinese staatstelevisie woensdag gemeld.

Chinese broodjes gemaakt van karton

BEIJING- Fijngehakt karton, gedoopt in industriële chemicaliën en op smaak gebracht met varkensvleesaroma, blijkt het belangrijkste ingredient te zijn van broodjes die werden verkocht in een wijk in Beijing. Dat heeft de Chinese staatstelevisie woensdag gemeld.

Verslaggevers namen met een verborgen camera een kijkje in de ‘bakkerij’, een smerig, armoedig gebouw met waterplassen en stapels karton op de vloer. De bakker zegt dat zijn broodjes voor 60 procent uit karton en 40 procent uit vet varkensvlees bestaan. 
De verslaggever neemt een hap en merkt op dat er niet veel smaak aan de broodjes zit. ‘Kunnen andere mensen het verschil proeven?’ De bakker antwoordt: ‘De meeste mensen niet (…) Ik eet ze zelf niet.’ Uiteindelijk verschijnen agenten om de illegale operatie stil te leggen.
Offensief
Voedselschandalen zijn aan de orde van de dag in China. De Chinese autoriteiten beginnen volgende maand met een nieuw offensief om de voedselveiligheid te verbeteren in de aanloop naar de Olympische Spelen in 2008 in Peking.
 

Reageer op dit artikel