nieuws

Brood geurt je weer tegemoet op CS Utrecht

Nieuws

UTRECHT – De door muizenpubliciteit geplaagde AH to go in de stationshal van het Centraal Station in Utrecht verkoopt weer brood.

Brood geurt je weer tegemoet op CS Utrecht

UTRECHT – De door muizenpubliciteit geplaagde AH to go in de stationshal van het Centraal Station in Utrecht verkoopt weer brood.

Woensdag kwam via een filmpje op Geenstijl.nl aan het licht dat muizen zich na sluitingstijd tegoed deden aan brood in de rekken.
Direct haalde personeel alle verse bakkerijproducten uit de schappen. De rest van de dag werd geen brood meer verkocht of gebakken.
 
Koek
In de avond ging de winkel om 23 uur dicht, twee uur voor de normale sluitingstijd. Het hele AH-filiaal werd afgeplakt en achter het plastic begon de grote schoonmaak. Daarna was volgens de exploitant de weg vrij om weer terug te keren naar de normale manier van werken: en zo lag er donderdag gewoon weer brood en koek in de schappen.
 
Volgens Jan Huurdeman, woordvoerder voor Servex dat het AH to go filiaal exploiteert, zijn alle bestaande producten vernietigd en is de hele zaak grondig schoongemaakt. ‘Medewerkers gaan nu vaker controleren hoe het staat met de hygiëne. De kans op muizen willen we zo drastisch verkleinen. We zijn vanochtend weer gaan bakken en beginnen met een schone lei,’ liet Huurdeman het AD weten.
 
De consument trok zich niets aan van het negatieve nieuws rondom de AH to go. Rond lunchtijd stond de zaak weer vol met mensen die even snel een snack kwamen halen. Ook bij andere horecabedrijven op het station stonden de gebruikelijke rijen mensen te wachten op hun sandwich, croissant, belegde bol en een versnapering toe. Een medewerkster van C’est du Pain heeft niets van de muizenophef gemerkt: ‘Het is net zo druk als altijd en je hoort er niemand over.’

Reageer op dit artikel