nieuws

Bakkersland Banket Gorredijk dicht: ontslag 44 man

Nieuws

GORREDIJK –  De bakkerij van Bakkersland Banket in Gorredijk gaat dicht. Dat betekent het ontslag voor 44 werknemers.

Bakkersland Banket Gorredijk dicht: ontslag 44 man

GORREDIJK –  De bakkerij van Bakkersland Banket in Gorredijk gaat dicht. Dat betekent het ontslag voor 44 werknemers.
In het bedrijf worden allerhande cakeproducten gemaakt, zowel onder eigen merk als huismerken. Volgens de directie is sluiting noodzakelijk omdat de bakkerij verlies lijdt, aldus de Leeuwarder Courant.  Streefdatum voor de sluiting is 1 oktober 2007.
 
Cakebedrijven
De productie wordt overgeheveld naar de cakebedrijven van Bakkersland Banket in Bunschoten, Ouderkerk aan de IJssel en Oud Gastel. Daarnaast heeft Bakkersland nog fabrieken in Nuth en Moordrecht voor de productie van wafels. Het hoofdkantoor van Bakkersland  Banket zetelt in Montfoort.
 
FNV-bestuurder Ron Vos heeft zaterdag overlegd met het personeel over het sociaal plan. Vanwege de grote afstand tussen Gorredijk en de overige vestigingen is herplaatsing van medewerkers geen optie, volgens Vos.
 

Reageer op dit artikel