nieuws

Bakkerij Pepers stopt bedrijf

Nieuws

EINDHOVEN – Bakkerij Pepers aan de Hoogstraat in Gestel is gesloten. Eigenaren Ad en Hanneke Pepers deden zaterdag 30 juni de deur voorgoed op slot.

Bakkerij Pepers stopt bedrijf

EINDHOVEN – Bakkerij Pepers aan de Hoogstraat in Gestel is gesloten. Eigenaren Ad en Hanneke Pepers deden zaterdag 30 juni de deur voorgoed op slot.

De reden voor de sluiting: problemen met de gezondheid van ondernemer Ad Pepers. Pepers nam de winkel twintig jaar geleden over van Bakker Van Gennip. Hanneke Pepers (60) in het Eindhovens Dagblad: ‘Voor veel klanten uit de regio waren we een goede reden om een omweg te maken met boodschappen doen. Specialiteiten waren appelflappen, appelvlaaien en zeker ook bruidstaarten. Onder onze klanten zaten veel bedrijven uit de hele regio.’
 
Andere baan
Dochter Dorien (31) vervolgt: ‘We bakten zelf ons brood volgens recepten die mijn vader had samengesteld. Ik heb het laatste jaar veel werk van mijn vader overgenomen naast mijn normale werk in de zaak. Ik had de zaak van m’n ouders graag voortgezet. Maar ik heb een man en twee kleine kinderen en dan vind ik het niet kunnen om tachtig uur per week te werken.’ Een moeilijke keus, geeft ze toe. ‘Het is ook een deel van mijn leven want ik werk al vijftien jaar hier’, zegt Dorien die zelf ook alle bakkerspapieren heeft en de afgelopen weken meerdere jobs kreeg aangeboden. ‘Ook voor ons pap en mam is het moeilijk. Die zijn verdrietig. Ze zullen de zaak missen en ook hun klanten die soms al twee of drie generaties brood komen halen bij ons.’
 

Reageer op dit artikel