nieuws

Bakkerij lanceert knäckebröd van spelt

Nieuws

LIEMPDE – Bakkerijen Bekkers Brood en Banket uit Veghel, Nijnsel, Schijndel en Sint-Oedenrode lanceerde afgelopen weekend op het Streekfestival in Liempde een nieuwe toepassing van spelt (oude graansoort).

Bakkerij lanceert knäckebröd van spelt

LIEMPDE – Bakkerijen Bekkers Brood en Banket uit Veghel, Nijnsel, Schijndel en Sint-Oedenrode lanceerde afgelopen weekend op het Streekfestival in Liempde een nieuwe toepassing van spelt (oude graansoort).
 

De bakker heeft er knäckebröd van gemaakt en presenteerde het eerste exemplaar tijdens het festival, dat bol stond van streekeigen producten en activiteiten.
 
Volgens Alexander Bekkers, eigenaar van de bakkerijen , smaakt het knapperige brood prima. ‘We hebben ook nog andere producten van het spelt gemaakt, verbouwd door een Liempdse agrariër. Er is spelt-speculaas, een gevulde koek van spelt en aardbeien en stoofperen-kruimeltaart met spelt,’ laat hij het Brabants Dagblad weten.

Reageer op dit artikel