nieuws

Bakker Jolink kiest eieren voor zijn geld

Nieuws

WIJHE – Bakker Johan Jolink uit Wijhe koos donderdag eieren voor zijn geld. Om te voorkomen dat hij geconfronteerd zou worden met een boete van 1000 euro, bakte hij tijdens de drukbezochte braderie zijn oliebollen liever binnen.

Bakker Jolink kiest eieren voor zijn geld

WIJHE – Bakker Johan Jolink uit Wijhe koos donderdag eieren voor zijn geld. Om te voorkomen dat hij geconfronteerd zou worden met een boete van 1000 euro, bakte hij tijdens de drukbezochte braderie zijn oliebollen liever binnen.

Jolink kwam eerder in aanvaring met de plaatselijke brandweer, die vindt dat zijn bakinstallatie verder van de gevel moet staan dan de bakker zelf verantwoordelijk vindt. ‘Dan sta ik midden op straat en kunnen de mensen aan twee kanten langs de bak met hete olie lopen. Dat is veel gevaarlijker’, zegt Jolink.’Ik voldoe nu aan alle regels. En ik heb vandaag ook niemand gezien van de brandweer’, zo liet hij De Stentor weten.
 
Laatste woord
Hoewel hij dus gisteren binnen bakte, is hier het laatste woord wat hem betreft nog niet over gezegd. De kwaliteit van de krentenrijke bollen van Jolink hadden niet te lijden onder het korte reisje van bakkerij naar de kraam voor de deur, zo kon de redactie van de Stentor proefondervindelijk vaststellen.
 

Reageer op dit artikel