nieuws

Bakker Arts scoort met Ottersumse krentenbol

Nieuws

OTTERSUM –  De Nijmeegse Vierdaagse deed vorige week eindelijk Ottersum aan. Verkoopdames van bakker Harrie Arts verkochten met succes de Ottersumse krentenbol. En de wandelaars complimenteerden de bakker met de geur.

Bakker Arts scoort met Ottersumse krentenbol

OTTERSUM –  De Nijmeegse Vierdaagse deed vorige week eindelijk Ottersum aan. Verkoopdames van bakker Harrie Arts verkochten met succes de Ottersumse krentenbol. En de wandelaars complimenteerden de bakker met de geur.

De vierdaagse was voor de omzet van de bakker niet goed. Veel lopers lieten zijn kraampje links liggen. Aan het enthousiasme van de verkoopdames kon dat niet liggen. Die probeerden juichend en swingend de wandelaars geïnteresseerd te krijgen in de Ottersumse krentenbol, Arts’ specialiteit met stukjes appel, kers en banketbakkersroom. De bol verkocht goed, maar de gewone klant die vlaai of brood nodig had, kon de zaak niet bereiken.
 
Lobby
Arts klaagde niet. Wat hem betreft, mag de vierdaagse blijven komen. ‘Zo vaak is het hier geen feest,’ liet hij dagblad De Limburger weten.
Een Gennepse lobby haalde de organisatie van de vierdaagse over om de route door Ottersum te leggen. Eigenlijk zou dat vorig jaar al gebeuren. Maar de afgelasting van de tocht vanwege de hitte gooide roet in het eten. Ottersum bleef in verwarring achter. De gladiolen die de plaatselijke ondernemers hadden ingekocht om de straten te versieren, konden in de prullenbak. Horecatentjes bleven vrijwel onbenut.
 
Brood
Natuurlijk was dat jammer, stelt bakker Harrie Arts die zijn zaak naast de route heeft. ‘Maar we hadden toch feest, omdat de vernieuwde straat werd geopend.’En aangezien de afgelasting al op dinsdagavond bekend werd gemaakt, bleef Arts niet met een voorraad brood zitten. Dat zou op donderdagmorgen vers gebakken worden.
Een jaar later dan gepland kon het dorp vorige week eindelijk genieten van de vierdaagse. Dubbel genieten, leek het wel. Alsof Ottersum iets in te halen had.

Reageer op dit artikel