nieuws

Bakbrommer nieuw leven ingeblazen

Nieuws

‘ s- HEERENBERG – Hipper kan bijna niet in dit decennium van de retro- stijlen: de bakbrommer. De familie Dijkman uit ‘s-Heerenberg brengt de cargobee op de markt en daarmee is de rentree van de bakbrommer – een populair vervoermiddel naWO II – een feit.

Bakbrommer nieuw leven ingeblazen

‘ s- HEERENBERG – Hipper kan bijna niet in dit decennium van de retro- stijlen: de bakbrommer. De familie Dijkman uit ‘s-Heerenberg brengt de cargobee op de markt en daarmee is de rentree van de bakbrommer – een populair vervoermiddel naWO II – een feit.

‘Een ideaal vervoermiddel voor kleine ondernemers’, laat Karel Dijkman dagblad De Gelderlander weten. In visioenen ziet hij zijn geelzwarte cargobee gebruikt door postbestellers op het platteland en door bedrijven die hun weg moeten vinden in de grote stad. De bakbrommer maakte na de oorlog in arm Nederland een grote vlucht en werd onder anderen door bakkers gebruikt om het brood te brengen bij de klanten aan huis.
 
Bakfiets
Destijds een ideaal vervoermiddel voor kleine ondernemers om hun product aan de man te brengen, maar later in onbruik geraakt omdat de klant zelf met de auto naar de supermarkt ging. Juist door diezelfde auto is de ongemotoriseerde bakfiets terug in het straatbeeld van steden, vol parkeerproblemen. Dat deed een lichtje branden bij Karel Dijkman en De bakbrommer is in navolging van de bakfiets ideaal voor kleine ondernemers in steden met parkeerproblemen. De cargobee is een product uit ‘s-Heerenberg.
 
Toen hij op de site Marktplaats. nl ontdekte dat er een levendige handel was in naoorlogse bakbrommers, zag hij een gat in de markt.
Via een connectie in Slowakije kwam Dijkman in contact met Leopoldo Tartarini. De 75-jarige Italiaan uit Bologna was in de jaren vijftig motorcoureur en maakte later furore als ontwerper van bromfietsen. Tartarini ontwikkelde de cargobee, die wordt geproduceerd in China. Dijkman heeft de eerste zending van 58 stuks ( met Europees patent) inmiddels in een loods op een industrieterrein in ‘s-Heerenberg staan.

Reageer op dit artikel