nieuws

Acties Week van het Brood 2006

Nieuws

‘Het is mooi om ze te zien smikkelen’Nationale Ontbijtkrant, Nationaal Schoolontbijt, radiocommercials, ontbijtspel. Het kon niemand ontgaan zijn. De afgelopen week was de Week van het Brood, met het thema ontbijt. De officiële aftrap van het Nationaal Schoolontbijt was op 31 oktober met een ochtendmaaltijd in het Wereldmuseum in Rotterdam waarbij onder andere Paul Rosenmöller die voorzitter is van ‘Convenant Overgewicht’, tientallen kinderen en zangeres Hind aanwezig waren.

‘Het is mooi om ze te zien smikkelen’
Nationale Ontbijtkrant, Nationaal Schoolontbijt, radiocommercials, ontbijtspel. Het kon niemand ontgaan zijn. De afgelopen week was de Week van het Brood, met het thema ontbijt. De officiële aftrap van het Nationaal Schoolontbijt was op 31 oktober met een ochtendmaaltijd in het Wereldmuseum in Rotterdam waarbij onder andere Paul Rosenmöller die voorzitter is van ‘Convenant Overgewicht’, tientallen kinderen en zangeres Hind aanwezig waren.
 

Een overzicht van de verschillende activiteiten die de bakkerijbranche tijdens de Week van het Brood heeft gehouden.
 

Praktijkdocenten en leerlingen van De Rooi Pannen in Eindhoven boden de vrijwilligers van het Ronald McDonaldhuis in Veldhoven een ontbijt aan.
 
In totaal hebben 64 Echte Bakkers 465.000 actiedraagtassen met het logo Week van het Brood erop verspreid.
 
De etalage van Bakkerij Batist was aangepast aan de Week van het Brood.
 
‘In totaal hebben we 3500 broodjes en 140 borden weggebracht’, vertelt Richard Batist.
 
Hans Klok: ‘Je bent toch een soort tovenaar.’
 
Paul Rosenmöller te midden van de kinderen aan het ontbijt in Rotterdam.
 
Frits Strietman, bestuurslid Nelson Mandela Kinderfonds kreeg € 81.250 voor het fonds. Renee Boogered (VB) en kinderen van de Van Oldenbarnveltschool uit Rotterdam.
 
Zangeres Hind begint haar dag met twee bruine boterhammen met kaas.
 
Foto’s: VB. Jong & Bekedam
 
Bekijk de gehele reportage in Bakkerswereld nr. 45
 

Reageer op dit artikel