nieuws

Veertig jaar Beko Zuid

Nieuws

VEHGEL – Dit jaar bestaat Beko Zuid veertig jaar en is de inkoopvereniging tien jaar in Veghel gevestigd. De aftrap van dit jubileum vond al in het najaar van 2006 plaats op de Najaarsmarkt. Daarnaast hield Beko Zuid op 24 juni voor al haar leden een Open Huis.

Veertig jaar Beko Zuid

VEHGEL – Dit jaar bestaat Beko Zuid veertig jaar en is de inkoopvereniging tien jaar in Veghel gevestigd. De aftrap van dit jubileum vond al in het najaar van 2006 plaats op de Najaarsmarkt. Daarnaast hield Beko Zuid op 24 juni voor al haar leden een Open Huis.

 
Trots zijn ze, daar in Veghel, op hun pand aan de Amert 604. Een reden te meer om alle leden van de inkoopvereniging uit te nodigen eens een kijkje te komen nemen en daarbij te genieten van de diverse activiteiten die overal in het pand georganiseerd werden.
 
Leveranciersmarkt
Het grote magazijn bood ruimte aan een dertigtal leveranciers die de opdracht van Beko Zuid hadden gekregen om met een innovatief product voor de dag te komen en een aantrekkelijke korting te leveren aan leden op basis van het getal 40.
Ook een rondleiding in het magazijn zelf behoorde tot de mogelijkheden. Vol verbazing bekeken de bezoekers het grote magazijn waar zo’n 2.800 producten op voorraad liggen. De meest dappere brachten, naast een bezoek aan de koeling, ook een bezoek aan de diepvries.
 
Theater
Het moderne Activiteitencentrum was voor de gelegenheid omgebouwd tot een heus theater.
Hier vond om 13.30 uur de feestelijke onthulling plaats van het nieuwe logo van ROBO Nederland (Regio Overleg Bakkerij Onderwijs) door de voorzitter van de NBOV, Rin van der Molen.
Daarna konden de bezoekers kennismaken met drie succesvolle Vlaamse bakkers: bakkerij Heylen-Troonbeeckx in Putte-Grasheide, bakkerij Sint Lambertus uit Heverlee en Patisserie Verlooy uit Geel. Zij vertelden hoe zij de kansen en bedreigingen van de ambachtelijke bakker in België zien en hoe zij hier bedrijfsmatig mee omgaan.
 
Flexbase
Elders in het pand werden leden in de gelegenheid gesteld om kennis te maken met Flexbase. Flexbase is de digitale leeromgeving die het voor leerlingen een stuk gemakkelijker maakt om individueel aan leeropdrachen te werken. Hierbij staat de beroepspraktijk altijd centraal. Leerlingen zijn minder afhankelijk van docenten en kunnen hun tijd beter indelen. Leraren van ROC Breda, Eindhoven, Nijmegen en Roermond stonden klaar om de vragen van de leden te beantwoorden.
 
Fotowedstrijd
Een prominente plaats was natuurlijk ingeruimd voor de Fotowedstrijd. De ingezonden foto’s, die een prachtig stukje historie binnen de bakkerij lieten zien, werden vergroot, ingelijst en vervolgens tentoongesteld. Aan het einde van de dag koos de onafhankelijke jury, bestaande uit de eerder genoemde Vlaamse collega’s de meest aansprekende foto. De keuze viel daarbij op de inzending van Bakkerij Martin uit Valkenswaard. Stefan Brugmans, het destijds 3-jarige mannetje op de foto, heeft de hoofdprijs, een digitale camera inmiddels in ontvangst genomen.
 
Eindpunt
Voor velen was het cateringplein met bijbehorende kinderhoek het eindpunt van het bezoek aan Beko Zuid.
 

Reageer op dit artikel