nieuws

Van Vessem: Geen hofleverancier, toch traktatie voor koningin

Nieuws

HAARLEM/DEN HAAG – Pieter van der Spek heeft dinsdag de koningin een schaal moorkoppen en een schaal brood aangeboden. Deze actie was de ‘afsluiting van de teleurstelling dat we geen hofleverancier zijn geworden’, zo laat Van der Spek weten.

Van Vessem: Geen hofleverancier, toch traktatie voor koningin

HAARLEM/DEN HAAG – Pieter van der Spek heeft dinsdag de koningin een schaal moorkoppen en een schaal brood aangeboden. Deze actie was de ‘afsluiting van de teleurstelling dat we geen hofleverancier zijn geworden’, zo laat Van der Spek weten.
De Haarlemse bakkerij Van Vessem & Le Patichou , waarvan Pieter van der Spek mede eigenaar is, bestaat dit jaar honderd jaar. Maar helaas zit het Hofleverancierschap er niet in. Ondanks tien maanden voorbereiding en steun van de gemeente en de provincie. Van der Spek: ‘De reden van de afwijzing blijft onbekend. Wij mogen niet communiceren met de koningin hierover. Dat heb ik te respecteren. Maar dat betekent niet dat ik haar niet wat lekkers aan mag bieden. Voor mij is dit de afsluiting van de teleurstelling.’
 
Actie met humor
Dinsdag rond elf uur stond Van der Spek met een vrachtwagen met daarop ‘Majesteit, dit lekkers gaat uw neus voorbij’ voor de poort van Paleis Huis ten Bosch . ‘Voor één keer waren we dus toch hofleverancier. Al kwam het lekkers denk ik niet veder dan de marechaussees.’
Van de koning zelf heeft de bakker niets gehoord. ‘De marechaussees die bij de paleispoort stonden, hebben de producten in ontvangst genomen. Het wordt bijgeschreven in het dossier. En dan zal er over een aantal weken wel een bedankbriefje volgen.’
 
Van Vessem & Le Patichou werd op 20 maart 2007 uitgeroepen tot Bakkerij van het Jaar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto’s: Sandra Wewer (NBOV ) en Roel Dijkstra.

Reageer op dit artikel