nieuws

Talent gezocht voor WK banketbakken

Nieuws

GOUDA – De NBOV zoekt talenten die mee willen doen aan het WK banketbakken voor junioren. Dit WK wordt in april 2008 gehouden in Lissabon.

Talent gezocht voor WK banketbakken

GOUDA – De NBOV zoekt talenten die mee willen doen aan het WK banketbakken voor junioren. Dit WK wordt in april 2008 gehouden in Lissabon.

In april 2008 vinden de tweejaarlijkse officiële wereldkampioenkampioenschappen banketbakken voor junioren plaats in Lissabon. Dit WK wordt georganiseerd door de UIPCG (Union Internationale de la Patisserie, Confiserie et Glacerie). De NBOV mag voor het WK twee patissiers afvaardigen, die in het jaar 2008 de leeftijd van 25 jaar niet overschrijden. De precieze opdracht wordt een half jaar van tevoren bekend gemaakt, maar zal bestaan uit onderdelen als een showstuk, cake, ijs, chocolade, een nationale specialiteit en figuren naar keuze.
Tijdens het vorige wk voor senioren werd Ronald van Haarlem wereldkampioen. De kans is dus groot dat alle ogen op Nederland gericht zijn! Interesse om mee te doen? Neem voor 2 juli contact op met Sandra van Dan van de NBOV, tel. (0182) 693 030, vandam@nbov.nl.

Reageer op dit artikel