nieuws

Schuldgevoel over koekje bij de koffie

Nieuws

GELDROP – Eén op de vijf vrouwen in Nederland voelt zich schuldig over het koekje dat ze bij de koffie neemt. Dat gevoel overvalt slechts één op de twintig mannen.

Schuldgevoel over koekje bij de koffie

GELDROP – Eén op de vijf vrouwen in Nederland voelt zich schuldig over het koekje dat ze bij de koffie neemt. Dat gevoel overvalt slechts één op de twintig mannen.

Het tussendoortje staat niet ter discussie: ruim driekwart van alle Nederlanders is van oordeel dat het koekje bij de koffie nooit mag verdwijnen. Dit blijkt uit een landelijk onderzoek van Koninklijke Peijnenburg onder 500 mensen van 16 jaar en ouder. Peijnenburg introduceert het Koffieleutje , een koekje voor bij de koffie dat weinig calorieën bevat.
 
Gezellig
Nederlanders kunnen niet zonder ‘koffieleuten’. Negen op de tien Nederlanders drinkt regelmatig een kopje koffie en kletst dan over van alles en nog wat. De helft van alle Nederlanders doet dit elke dag. Gezelligheid en ontspanning zijn de belangrijkste drijfveren voor dit oer-Hollandse fenomeen. Of het nu thuis is, op school of op het werk. Bij mannen zijn voetbal en het vrouwelijk schoon de favoriete onderwerpen voor het praatje bij de koffie. Vrouwen pakken het koffieleuten serieuzer aan. De zin van het leven is voor een kwart van de Nederlandse vrouwen het populairste gespreksonderwerp.
 

Reageer op dit artikel