nieuws

Oprichting bv eenvoudiger

Nieuws

DEN HAAG – Het wordt makkelijker om een bv met beperkteaansprakelijkheid op te richten. Dit levert het bedrijfsleven veel voordelen op.

Oprichting bv eenvoudiger

DEN HAAG – Het wordt makkelijker om een bv met beperkteaansprakelijkheid op te richten. Dit levert het bedrijfsleven veel voordelen op.
Dat blijkt uit een wetsvoorstel dat minister HirschBallin van Justitie en minister Van der Hoeven van Economische Zaken eind meinaar de Tweede Kamer hebben gestuurd, stelt MKB Nederland.
Ondernemers krijgen meer vrijheid bij de inrichting van kleinere ondernemingen, joint ventures en concerns. De grotere vrijheid die de nieuwe wet ondernemers biedt, blijkt vooral uit de ruimere mogelijkheden om in de statuten af te wijken van een aantal bepalingen. Voorbeelden daarvan zijn de mogelijkheid dat iedere aandeelhouder zijn eigen bestuurder benoemt, de uitgifte van stemrechtloze aandelen en meer gelegenheid om besluitvorming buiten de algemene vergadering te laten plaatsvinden.
 
Belemmeringen
Daarnaast worden onnodige belemmeringen voor het bedrijfsleven in bestaande regelgeving weggenomen. Belangrijk is de afschaffing van het minimumkapitaal van 18.000 euro als startkapitaal. Ondernemers kunnen in het nieuwe systeem zelf kiezen welk bedrag zij bij de oprichting van de bv inbrengen. Ook de verplichte blokkeringregeling, de bankverklaring en de accountantsverklaring bij inbreng in natura worden afgeschaft.

Reageer op dit artikel