nieuws

Langer houdbare krokantere korst

Nieuws

WAGENINGEN – Brood bakken dat dankzij zijn bijzondere korst langer vers blijft. Daar zijn negen promovendi van het Top Institute Food and Nutrition te Wageningen in geslaagd.

Langer houdbare krokantere korst

WAGENINGEN – Brood bakken dat dankzij zijn bijzondere korst langer vers blijft. Daar zijn negen promovendi van het Top Institute Food and Nutrition te Wageningen in geslaagd.

Dat meldt Neleke van Nieuwenhuijzen, een van de negen promovendi in Wageningen UR. De negen werkten aan een project om brood en snacks van krokantere korsten en korstjes te voorzien en wafels en ijshoorntjes langer knapperig moet houden.De korst van deze producten verliest zijn knaperigheid en krokantheid door het vocht dat daarin kruipt. Volgens Van Nieuwenhuijzen komt in de korst van het brood het vocht meestal vanuit het brood zelf. Op basis van deze wetenschap hebben ze nu een brood ontwikkeld dat langer vers blijft.
 

Reageer op dit artikel