nieuws

Jubilerende bakker vergroot assortiment

Nieuws

TWIJZELERHEIDE – Als een van de laatste winkels van het dorp kom je er haast niet onderuit om meer artikelen in het assortiment op te nemen dan je normaal zou doen. Bakker Wander Schotanus (48) in Twijzelerheide verkoopt dan ook niet alleen brood meer.

Jubilerende bakker vergroot assortiment

TWIJZELERHEIDE – Als een van de laatste winkels van het dorp kom je er haast niet onderuit om meer artikelen in het assortiment op te nemen dan je normaal zou doen. Bakker Wander Schotanus (48) in Twijzelerheide verkoopt dan ook niet alleen brood meer.
‘Ook het beleg is hier te koop. Van vleeswaren tot velerlei soorten beleg. Na de sluiting van de supermarkt hier in het dorp hebben we besloten om het assortiment artikelen fors uit te breiden’, laat hij het Friesch Dagblad weten. Schotanus viert met zijn vrouw Jeltsje (50) dit jaar het 25-jarig bestaan van de zaak  Begin mei werd ter gelegenheid van het jubileum een speciale Vroege Vogel actie gehouden. De eerste 15 klanten die in pyjama brood kwamen halen, kregen een mandje met ontbijtspullen.
 
Er is buiten de eigen winkel nog één locatie waar Schotanus de eigen producten verkoopt. ‘Doordat er in Twijzel ook winkeliers zijn gestopt, brengen we daar ook artikelen. Daar staan onze producten bij de plaatselijke poelier.’
 
Eén van de hoogtepunten in de geschiedenis van het bakkerijbedrijf is het winnen van de eerste prijs voor roggebrood in de competitie van Fryslân Culinair in 2005. ‘We hadden al jaren niet meegedaan aan vakwedstrijden. Toch had ik weer iets van ‘laat ik het weer eens proberen’. En de dag voor de prijsuitreiking hoorden we dat we bij de topvijf hoorden.’ Onder het voorzitterschap van kok Joop Braakhekke werd de eerste prijs hen uitgereikt in Lauswolt in Beetsterzwaag.  Na de zomervakanties pakt Schotanus een van zijn oude bezigheden weer op. Het organiseren van kinderfeestjes in de bakkerij.

Reageer op dit artikel