nieuws

Jan-Aart Schuld wil brood van eigen bodem

Nieuws

OLDEBROEK – Oldebroeker Brood of toch misschien Broeklander Bruin? Jan – Aart Schuld is er nog niet helemaal uit, maar iets dergelijks moet het wel worden.

Jan-Aart Schuld wil brood van eigen bodem

OLDEBROEK – Oldebroeker Brood of toch misschien Broeklander Bruin? Jan – Aart Schuld is er nog niet helemaal uit, maar iets dergelijks moet het wel worden.
 
De jonge bakker is een spraakwaterval als het gaat om zijn droom: brood van eigen bodem. Net zoals vroeger. Alles, van telen tot malen wordt bij wijze van spreken binnen een straal van vijf kilometer gedaan. ‘Fantastisch toch?’, laat hij Dagblad De Stentor weten.  ‘Ik had altijd alleen veel verstand van meel gehad, maar ik begin nu ook verstand te krijgen van het telen van graan. Wie weet ben ik over een paar jaar wel twee b’s: bakker en boer.’
 
Volle honderd procent
Het bakken van brood van eigen bodem is weer een stap vooruit, verwacht hij. Van een idee fixe of fata morgana wil hij niks weten. ‘Het is niet eens een kwestie van ‘als’. Dit concept gaat gewoon werken, daar ben ik van overtuigd. En als je ergens voor de volle honderd procent voor gaat, dan gaat het lukken ook.’
 
Samen met zijn pa deed hij in 2003 voor het eerst mee aan de verkiezing Bakkerij van het Jaar. Ze sneuvelden in de voorrondes, maar dat was juist een reden om de schouders eronder te zetten en flink te investeren in het bedrijf. Het jaar daarop haalden ze de finaleronde. In 2005 werden ze vijfde van Nederland, net als vorig jaar. ‘Erg leuk die verkiezingen, maar het is voor ons geen doel op zich. Dat is het runnen van een goed bedrijf. De topnoteringen hadden wel als gevolg dat onze omzet flink steeg. Waar we vroeger een echt dorpswinkeltje waren, komen onze klanten tegenwoordig van heinde en verre. Swifterbant, Dronten, Zwolle, noem maar op.’
 

Reageer op dit artikel