nieuws

Illegale handel in oud brood levert forse boete op

Nieuws

ASSEN  –  Voor het verkopen van (oud) brood aan een eigen klantenkring is een voormalige chauffeur van een broodfabriek in Emmeloord donderdag door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur.

Illegale handel in oud brood levert forse boete op

ASSEN  –  Voor het verkopen van (oud) brood aan een eigen klantenkring is een voormalige chauffeur van een broodfabriek in Emmeloord donderdag door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur.

Over een periode van 6,5 jaar maakte de man (56) uit Hoogeveen ongeveer € 7.350,- winst. Dit bedrag moet hij afstaan aan de staat. Hij verkocht het brood als veevoer, dit meldt het Dagblad van het Noorden.
De overdracht van de met broden gevulde kratten vond bijna dagelijks plaats op een parkeerplaats.
De man leverde ook -gratis- aan een kinderboerderij in Hoogeveen en aan de Dierenbescherming. Dit was volgens zijn werkgever toegestaan. Toen aan het licht kwam dat hij tegen betaling ook aan derden leverde, werd hij op staande voet ontslagen.
Vanaf 1973 voorzag de chauffeur winkels van brood. Vele jaren bracht hij het niet verkochte brood in opdracht van zijn baas naar boeren, die het als veevoeder gebruikten. Het bedrijf verwisselde door de jaren heen van eigenaar en de levering van oud brood werd gestopt. De man ging echter op eigen houtje door. “Het grote verschil met daarvoor was dat de mensen aan u betaalde en uw werkgever daar niet van wist”, stelde de rechter vast.
 

Reageer op dit artikel