nieuws

Hema wil elk jaar vijftig nieuwe winkels

Nieuws

AMSTERDAM – Hema’s nieuwe eigenaar, het Britse investeringsfonds Lion, biedt de warenhuisketen een onbeperkt budget om te investeren in uitbreiding. De komende jaren moeten ieder jaar vijftig nieuwe winkels opengaan in Europa.

Hema wil elk jaar vijftig nieuwe winkels

AMSTERDAM – Hema’s nieuwe eigenaar, het Britse investeringsfonds Lion, biedt de warenhuisketen een onbeperkt budget om te investeren in uitbreiding. De komende jaren moeten ieder jaar vijftig nieuwe winkels opengaan in Europa.

Dat zegt Hema-directeur Ronald van Zetten in een vraaggesprek met de persdienst GPD. ‘De komende jaren willen we er in Europa elk jaar vijftig winkels bij. Lion wil groeien en geeft ons een onbeperkt budget om te investeren, zolang de plannen maar geld opleveren.’
Lion Capital is vooral bekend als eigenaar van het toonaangevende schoenenmerk Jimmy Choo. Daarnaast heeft Lion ook frisdrankenmerk Orangina en de Britse fabrikant van ontbijtgranen Weetabix in portefeuille. De investeerders hebben wat retailervaring met lingerieketen La Senza.
Lion was verschillende andere consortia te snel af in de strijd om Hema. De investeerders betalen naar schatting 1,1 miljard euro voor de Nederlandse warenhuisketen.

Reageer op dit artikel