nieuws

Halve eeuw Broodje Groffen

Nieuws

BERGEN OP ZOOM –  Bakker Groffen viert vandaag zijn vijftigjarig bestaan in party- en congrescentrum De Stoelemat met een groot feest.

Halve eeuw Broodje Groffen

BERGEN OP ZOOM –  Bakker Groffen viert vandaag zijn vijftigjarig bestaan in party- en congrescentrum De Stoelemat met een groot feest.

Toen Jos Groffen (74) in 1957 met zijn bakkerszaak begon, telde Bergen 55 bakkers. Zijn zoon Romano kan – vijftig jaar later – de concurrenten op één hand tellen. Veel veranderde er in de wereld van de kleine zelfstandigen. Behalve de koffiekoeken van Broodje Groffen.
 
Taart
Jos Groffen heeft in de beginjaren samen met zijn inmiddels overleden echtgenote Corrie keihard gewerkt om dat schamele aantal van vijftig klanten wat op te krikken. ‘Toen in de jaren zestig de grote bedrijven kwamen en er nieuwe wijken werden gebouwd, ging het erom wie het eerste bij nieuwe bewoners aan de deur stond. Nou kende ik iemand bij de gemeente die mij tipte. Dan stuurde ik een brief naar die mensen en als ze klant werden, kregen ze een taart,’ laat hij BN De Stem weten.
 
Zoon Romano en zijn vrouw Leonie moeten er om lachen. Ze hebben de verhalen van Jos al vaker gehoord. Zíj zijn er als nieuwe eigenaren goed mee. En eigenlijk runnen zij de zaak in dezelfde geest als pa. Want er zijn bijvoorbeeld niet veel verenigingen of instellingenclubs die vergeefs bij Groffen aankloppen voor een advertentie of wat dan ook. ‘Da’s in eerste instantie geen kwestie van klantenbinding’, zegt Romano. ‘Het is gewoon leuk om te geven.’
 
‘Broodje Groffen’ viert zaterdag 9 juni het vijftig jarig bestaan met een groot feest in De Stoelemat.
 

Reageer op dit artikel