nieuws

Eierkoek in de lift dankzij Sonja Bakker

Nieuws

MIDDELSTUM – De eierkoek is aan een onwaarschijnlijke opmars bezig dankzij Sonja Bakker.

Eierkoek in de lift dankzij Sonja Bakker

MIDDELSTUM – De eierkoek is aan een onwaarschijnlijke opmars bezig dankzij Sonja Bakker.

Deze opmars leidt tot lachende gezichten bij Vast Banket in Middelstum, dat zichzelf ‘dé eierkoekenproducent van het land’ noemt, zo schrijft het Dagblad van het Noorden. Op dit moment verlaten per dag honderdduizenden eierkoeken de fabriek in Middelstum.

Bij de supermarkten zijn ze niet aan te slepen en bij de grote eierkoekdistributeur in Zwolle is de omzet de afgelopen maanden vertienvoudigd, sinds Sonja Bakker de eierkoek in haar nieuwste boek als een ‘verantwoord tussendoortje’ introduceerde.

In de magazijnen van de Gulden Krakeling in Zwolle hebben ‘de jongens’ de koek al omgedoopt tot vliegende schotel. ”Want ze vliegen de loodsen uit”, zegt verkoopleider Jan van Gerner.

Reageer op dit artikel