nieuws

Echte Bakker Gommans ziet brood in internetomzet

Nieuws

SEVENUM – Echte Bakker Gommans uit Sevenum ziet toekomst in E-commerce. Gommans haalt nu 1,3 procent van de omzet binnen via het internet, Joep Gommans verwacht dat dit groeit naar 6 tot 10 procent.

Echte Bakker Gommans ziet brood in internetomzet

SEVENUM – Echte Bakker Gommans uit Sevenum ziet toekomst in E-commerce. Gommans haalt nu 1,3 procent van de omzet binnen via het internet, Joep Gommans verwacht dat dit groeit naar 6 tot 10 procent.

‘Nu investeren in e-commerce gaat bestaande bedreigingen tegen en biedt nieuwe kansen voor de toekomst’ zo luidt zijn conclusie van het rapport over internethandel dat Joep Gommans schreef voor zijn studie bedrijfskunde. Hij deelt dit document met Bakkerswereld. Joep Gommans in een toelichting: ‘Aankopen doen via internet is niet meer weg te denken uit de maatschappij. Ik denk dat het zich niet beperkt tot reizen, cd’s of boeken. Kijk maar naar de grote retailers als Albert Heijn en Tesco in Engeland. Zij investeren volop in hun webshops en de logistiek.
 
Bakkerij en internet
Waar wij als ambachtelijke bakkers op moeten letten is het productaanbod en de logistiek. Daarnaast heb je twee aandachtsgebieden: business tot business en business tot consument. Wat dit laatste betreft denken wij bijvoorbeeld aan de feestdagen. Je kunt klanten via een mail-alert wijzen op de mogelijkheid te bestellen via internet. Vervolgens kunnen ze de bestelling afhalen in de winkel of je brengt het bij de mensen thuis. Als het gaat om business tot business kun je denken aan het bestellen van vlaaien en belegde broodjes door bedrijven. Dat gebeurt bij ons nu ook al, maar dan per telefoon of fax. Vervolgens worden die bestellingen handmatig ingevoerd. Als je investeert in een goed platform, scheelt dat in administratiekosten. Daarnaast is je doelgroep breder dan alleen met een winkel.
 
Avifit
Gommans heeft ervaring met de verkoop van brood via internet met Avifit. De bakkerij maakt twee speciale producten voor dit afslankconcept: brood en koekjes. Klanten bestellen en via een distributeur wordt de bestelling bezorgd. ‘E-commerce kan via verschillende webshops die uiteindelijk allemaal bij ons bedrijf uitkomen. Zo kun je een bredere doelgroep bereiken dan nu via de winkels. Daarnaast is de investering vele malen minder. Een nieuw vestigingpunt kost minimaal € 100.000,- Een webshop bouw en onderhoud je voor nog geen tiende deel van dit bedrag.’
 
Meer weten?
Neem contact op met
Echte Bakker Gommans
Joep Gommans
Tel: 077 –  467 1254
E-mail: info@versbrood.nl
Internet: www.versbrood.nl

Reageer op dit artikel