nieuws

DSM: nieuw enzym voor productie van wit brood

Nieuws

HEERLEN – DSM Food Specialities introduceert een nieuw enzym binnen de Let’s BakeZyme lijn van het bedrijf, gericht op de bereiding van deeg voor het bakken van wit brood.

HEERLEN – DSM Food Specialities introduceert een nieuw enzym binnen de Let’s BakeZyme lijn van het bedrijf, gericht op de bereiding van deeg voor het bakken van wit brood.

Vorige maand werd al een enzym voor de productie van vezelrijke broden op de markt gebracht onder de naam BakeZyme Wholegrain.
Met het nieuwe enzym wil DSM inspelen op problemen die zich in de productie van wit brood voordoen als gevolg van de gedeeltelijke afbraak van niet-zetmeelachtige polysacchariden zoals cellulose in het deeg. Deze polysachariden zijn bepalend voor een onregelmatige kruimel en minder volumineus brood.
DSM heeft gebruik van het enzym met succes getest in een reeks soorten van wit brood zoals stokbroden en het sandwichbrood zoals dat in de Verenigde Staten populair is.
(Bron: Food Holland).

Reageer op dit artikel