nieuws

Dichte deur geen optie voor banketbakker

Nieuws

DEN BOSCH – Vorige week kondigde de Bossche milieu-wethouder Jetty Eugster aan dat winkels die de airco of verwarming aan hebben, de deur moeten sluiten. Dat zou veel energie besparen. Banketbakker Den Otter vindt het maar niets.

DEN BOSCH – Vorige week kondigde de Bossche milieu-wethouder Jetty Eugster aan dat winkels die de airco of verwarming aan hebben, de deur moeten sluiten. Dat zou veel energie besparen. Banketbakker Den Otter vindt het maar niets. 
Voor banketbakker, lunchroom en ijssalon Den Otter is een dichte deur geen optie. ‘Onmogelijk’, laat een woordvoerster het Brabants Dagblad weten. ‘Wij hebben een open ijsloket. Dat kun je niet steeds dicht gaan doen. Dat kost omzet en nog meer energie. Er zijn vast wel andere manieren om te besparen.’ 
 
Hema
Net als de bakker voelen ook andere winkeliers er niets voor blijkt uit een rondgang. Zo’n drempel is niet klantvriendelijk en onhandig, zijn de reacties. Dat een warmte/koudegordijn meer energie kost, is genoegzaam bekend, maar om dan de deuren te sluiten is een brug te ver voor ondernemend Den Bosch. Manager Charlotte Loermans van Mexx: ‘Ik ben er geen voorstander van.’  De Hema heeft geen beleid de deuren dicht of open te houden. Dat bepaalt de filiaalmanager, aldus een woordvoerder. ‘Ze kunnen dat toch niet verplichten’, zegt Björn Stapelbroek. Hij is regio-manager van Luigi Lucardi aan de Kerkstraat en deze sieradenwinkel heeft niet eens deuren. ‘We letten wel op energie. Zetten de ketel laag als dat kan. Een dichte deur is niet klantvriendelijk.’
 
Ook mensen met wandelwagens, rollators of een scootmobiel worden door de maatregel benadeeld.

Reageer op dit artikel