nieuws

Bakker Blom moet kleinbrood weggooien

Nieuws

WILDERVANK –  Warme bakker Bert Blom uit Wildervank zou maandagmorgen tegen vijf uur juist zijn honderd broden in de oven plaatsen, toen de stroom uitviel. Noodgedwongen moest Blom het rijzende deeg voor honderd broden en een kar vol kleinbrood in de container gooien.

Bakker Blom moet kleinbrood weggooien

WILDERVANK –  Warme bakker Bert Blom uit Wildervank zou maandagmorgen tegen vijf uur juist zijn honderd broden in de oven plaatsen, toen de stroom uitviel. Noodgedwongen moest Blom het rijzende deeg voor honderd broden en een kar vol kleinbrood in de container gooien.
De stroomstoring was het gevolg van een foutje van Essent. Door een verkeerde lus in de bekabeling ontstond kortsluiting, waardoor het hele winkelcentrum aan de Apollolaan in Wildervank, waar Bert Blom zijn zaak heeft, zonder stroom zat.
 
‘Dat was erg vervelend, want ik zat wel met een berg rijzend deeg en dat rijzen gaat maar door. Als ik nog niet was begonnen met de voorbereidingen, had ik de zaak op slot kunnen doen en was ik naar huis gegaan,’ laat hij het Dagblad van het Noorden weten.
 
Blom gooide het rijzende deeg in de grote afvalcontainer van zijn buurman, supermarktbaas Steffen Swart. Nadat Essent in de loop van vanochtend een aggregaat plaatste, zette Blom zich aan het bakken van koekjes en het bijpraten van klanten die voor een dichte deur kwamen.
 

Reageer op dit artikel