nieuws

Winkeliers woedend over nieuwe alarmregels

Nieuws

De politie rukt alleen nog uit voor een inbraakmelding in een winkel, wanneer die door ooggetuigen of camerabeelden wordt bevestigd. Winkeliers zijn woedend over dit nieuwe beleid.

Winkeliers woedend over nieuwe alarmregels

De politie rukt alleen nog uit voor een inbraakmelding in een winkel, wanneer die door ooggetuigen of camerabeelden wordt bevestigd. Winkeliers zijn woedend over dit nieuwe beleid.

Dit schreef het Algemeen Dagblad vorige week donderdag. De politie heeft over de nieuwe regels een overeenkomst gesloten met de Nederlandse beveiligingsbranche. Vorig jaar kwamen 40.000 inbraakmeldingen van winkels binnen bij de politie. Daarvan was 90 procent vals.
 
Kosten
De politie gaat vanaf april volgens deze nieuwe regels werken. De retailbranche is bang fors op kosten te worden gejaagd. ‘Het is werkelijk onbegrijpelijk dat dit contract is gesloten zonder de winkeliers mee te laten praten’, zegt woordvoerder Pieter Walraven van het Platform Detailhandel. ‘Als je het aantal loze meldingen wilt aanpakken, doe het dan in overleg. De politie heeft zich voor het karretje van de beveiligingsbranche laten spannen. Installateurs kunnen nu weer nieuwe apparatuur plaatsen.’
 
Afgeslagen
De politie wijst het bezwaar van de winkeliers bij monde van woordvoerder Cees den Bakker van de Raad van Hoofdcommissarissen van de hand. Hij zegt dat de retailbranche een uitnodiging om te praten heeft afgeslagen. ‘Het is de verantwoordelijkheid van de winkelier dat de beveiliging in orde is. Bovendien hoeven de kosten ook niet zo hoog te liggen, want je kunt ook een webcam gebruiken

Reageer op dit artikel