nieuws

Valentijnsactie van Tummers en Chateaubriand

Nieuws

Patisserie Tummers en slagerij Chateaubriand uit Heemstede hebben samen op Valentijnsdag negen mantelzorgers in het zonnetje gezet. De actie levert veel goodwill op.

Valentijnsactie van Tummers en Chateaubriand

Patisserie Tummers en slagerij Chateaubriand uit Heemstede hebben samen op Valentijnsdag negen mantelzorgers in het zonnetje gezet. De actie levert veel goodwill op.
‘Dit jaar voor het eerst samen. Maar Vincent van den Bosch – de eigenaar van Tummers – is twee jaar geleden begonnen met deze actie,’ zo vertelt Johan van Uden, bedrijfsleider van Chateaubriand. De twee hebben bij negen mensen in Heemstede diverse lekkernijen aan huis bezorgd. ‘Tummers zorgde voor taart. Wij voor een schotel van gebraden kalfsvlees met tonijnsaus plus onze huisgemaakte boerentruffelbrie. Alles natuurlijk in hartvorm.’
Vincent van den Bosch uit Heemstede, eigenaar van Patisserie Tummers weet uit eigen ervaring hoe belangrijk mantelzorg kan zijn. Zijn inmiddels overleden vader ondervond in Tilburg veel steun van diverse mantelzorgers. Johan van Uden: ‘Daarom is hij twee jaar geleden gestart met de actie. Hij wilde de vrijwilligers in Heemstede een hart onder de riem steken. Ze belonen met iets lekkers.’
Een jury heeft de negen vrijwilligers uitgekozen uit de vele aanmeldingen. Van Uden: ‘Volgend jaar gaan we het groter aanpakken. We geven dan een diner voor twintig vrijwilligers. De locatie hebben we samen al vastgelegd.’
De actie leverde beide winkeliers veel positieve reacties op in de winkel. Ook de lokale en regionale media schreef erover.

Reageer op dit artikel