nieuws

Unilever stopt met Bertolli-lunchrooms

Nieuws

ROTTERDAM – Unilever gaat ook de laatste Bertolli Cafés sluiten. De in 2001 gelanceerde broodjesketen van het was- en levensmiddelenbedrijf voldoet niet aan de verwachtingen en biedt hierdoor geen meerwaarde voor het Bertolli-merk.

ROTTERDAM – Unilever gaat ook de laatste Bertolli Cafés sluiten. De in 2001 gelanceerde broodjesketen van het was- en levensmiddelenbedrijf voldoet niet aan de verwachtingen en biedt hierdoor geen meerwaarde voor het Bertolli-merk.

Dat zegt een woordvoerder van Unilever in het Algemeen Dagblad. In september 2001 opende de eerste Bertolli-lunchroom aan het Plein in Den Haag. De Amsterdamse vestiging in de Leidsestraat volgde in mei 2002. Later werd daaraan nog een filiaal in het Haagse museum Mauritshuis  toegevoegd, maar deze is inmiddels al een paar maanden dicht.
Panini’s
Unilever is niet tevreden over de formule, aldus de woordvoerder. Doel van de broodjesketen onder de merknaam Bertolli was om de in 2000 in de markt gezette panini-broodjes te promoten. De broodjes werden allereerst ook in de supermarkt verkocht, maar sloegen daar niet aan. De merknaam Bertolli is inmiddels van de broodjes geschrapt en vervangen voor Tramezini’s. Momenteel verkoopt Unilever de broodjes alleen in tankstations en in vliegtuigen.

Reageer op dit artikel