nieuws

Steeds meer warme bakkers in Belgi

Nieuws

BRUSSEL – Voor het eerst in jaren zit het aantal warme bakkers in België weer in de lift.

Steeds meer warme bakkers in Belgi

BRUSSEL – Voor het eerst in jaren zit het aantal warme bakkers in België weer in de lift.

Er zijn nu 3.144 warme bakkerszaken of 35 meer dan een jaar geleden. Dat schrijft de Belgische krant De Morgen op basis van cijfers van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).
Een deel van de stijging is volgens VLAM toe te schrijven aan een nieuwe telmethode, maar het centrum meldt ook een trendbreuk. ‘Tot onze verrassing zien we in de cijfers dat de dalende trend eindelijk is gekeerd’, luidt het. Bovendien blijkt uit marktonderzoek dat de bakker op de hoek weer marktaandeel terugwint op de supermarkten. ‘De bakkerssector is gestabiliseerd’, concludeert Bruno Kuylen, directeur van de beroepsvereniging Vebic. Tien jaar geleden telde Vlaanderen nog zowat vierduizend warme bakkers.
 

Reageer op dit artikel