nieuws

Schoemaker uit Emmen wint productontwikkeling

Nieuws

BAKKERSWERELD – Echte Bakker Schoemaker uit Emmen is met zijn nieuwe ‘weekendbroodje’ in de prijzen gevallen. Tijdens de jaarvergadering van de Marketing Productgroep van Back Beko IJsselstreek in Meppel op 23 januari won hij de hoofdprijs van de productwedstrijd met zijn broodje, gemaakt van Premax Authentiek van Koopmans en Fruffi Aardbei van Carels.

Schoemaker uit Emmen wint productontwikkeling

BAKKERSWERELD – Echte Bakker Schoemaker uit Emmen is met zijn nieuwe ‘weekendbroodje’ in de prijzen gevallen. Tijdens de jaarvergadering van de Marketing Productgroep van Back Beko IJsselstreek in Meppel op 23 januari won hij de hoofdprijs van de productwedstrijd met zijn broodje, gemaakt van Premax Authentiek van Koopmans en Fruffi Aardbei van Carels.

Eigenaar van de bakkerij, Bert Muller, over zijn broodje: ‘Het is een speciaal gevuld broodje dat ik nu nog ‘weekendbroodje’ noem. Maar samen met de collega’s van de Marketing Productgroep gaan we nog een nieuwe naam bedenken. Het is zoals gezegd, een gevuld broodje, gemaakt met Premax Authentiek en volkoren meel. Daarnaast zitten er noten, krenten, rozijnen en een beetje gember in. Plus amandelspijs en Fruffi Aardbei, afgewerkt met Victoriabeslag. Het viel zowel bij de vakjury als bij de consumentenjury goed in de smaak. Ik kreeg er een 8,3 voor. Niet gek dus.’ Het broodje kost € 4,95.
 
Publiciteit
Muller zoekt samen met Beko goed de publiciteit op met zijn ‘weekendbroodje’. We gaan met een foto naar de krant, de beker staat in de winkel, plus de oorkonde. Daarnaast komt er nog een spandoek en banieren. Ook komt er een speciale wikkel om de Baksels die ik aan klanten mee kan geven. ‘Samen met m’n collega’s van de Marketing Productgroep, aan wie ik het recept beschikbaar stel, gaan we er een echt zomerproduct van maken.’
 
Productontwikkeling
Muller is gek op nieuwe producten. Hij heeft regelmatig contact met een kok uit Emmen. We wisselen veel tips uit. Motiveren en inspireren elkaar. Je bent tenslotte nooit te oud om te leren. Van Premax Authentiek en Fruffi aardbei heb ik ook een banketproduct gemaakt. Een gevulde koek. Heel simpel, maar net even iets anders.’
 

Reageer op dit artikel