nieuws

Extra omzet door Nationaal Schoolontbijt

Nieuws

BAKKERSWERELD – In de week waarin het Nationaal Schoolontbijt plaats vond steeg de broodomzet volgens de Beko Barometer met 8 procent. Ook uit GFK-cijfers kan worden opgemaakt dat in het supermarktkanaal in die week meer brood is verkocht.

Extra omzet door Nationaal Schoolontbijt

BAKKERSWERELD – In de week waarin het Nationaal Schoolontbijt plaats vond steeg de broodomzet volgens de Beko Barometer met 8 procent. Ook uit GFK-cijfers kan worden opgemaakt dat in het supermarktkanaal in die week meer brood is verkocht.

De enorme media-aandacht heeft zijn uitwerking niet gemist. 
Dit jaar gaan 425.000 kinderen gezamenlijk op school ontbijten. Dat zijn de plannen van de Stichting Bakkerij Imago en Voorlichtingsbureau Brood. Gehoopt wordt dat 2500 scholen kunnen worden voorzien van een ontbijtpakket. Dan zullen wel 350 ambachtelijke bakkers en ruim 30 industriële bakkerijen moeten meewerken om al die scholen te voorzien van een ontbijtje.Het Nationaal Schoolontbijt krijgt dit jaar het thema mee: ‘Samen ontbijten is Goud’. Op dit moment wordt het thema verder uitgewerkt.
 

Reageer op dit artikel