nieuws

Bakkersverhalen in Utrechts museum

Nieuws

In het Volksbuurtmuseum Wijk C te Utrecht wordt tot en met 27 maart de tentoonstelling ‘Bakkersverhalen. De geschiedenis van Utrechtse bakkers tussen 1798 en 1950’ gehouden.

In het Volksbuurtmuseum Wijk C te Utrecht wordt tot en met 27 maart de tentoonstelling ‘Bakkersverhalen. De geschiedenis van Utrechtse bakkers tussen 1798 en 1950’ gehouden.

Op 25 panelen wordt de geschiedenis van de Utrechtse bakkerij weergeven vanaf de periode dat het gildesysteem werd afgeschaft tot aan de opkomst van de broodfabrieken. Er is veel fotomateriaal te zien, waarvan een deel komt uit privé-collecties van Utrechtse bakkers.
Het museum heeft beslag weten te leggen op een authentieke winkel uit 1930 van De Korenschoof, destijds in Utrecht een meel- en broodfabriek. Ook heeft het twee jaar geleden het archief en collectie van broodfabriek De Lubro overgenomen, nadat deze bakkerij (behorende tot de Kamps groep) werd gesloten. Waarschijnlijk wordt van de fabriek een industrieel monument gemaakt en wordt de gevel in oorspronkelijke staat teruggebracht. Voor de kinderen zijn er een aantal aangepaste activiteiten.
Het museum staat aan de Waalstraat 27 te Utrecht en is geopend van dinsdag t.m vrijdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 15.00 uur.
Voor meer info: 030-2318292.

Reageer op dit artikel