nieuws

Bakkerij Akkermans bedolven onder 1500 kilo meel

Nieuws

Bakkerij Akkermans uit Vleuten is maandag 12 februari geheel bedolven onder 1500 kilo volkorenmeel.

Bakkerij Akkermans bedolven onder 1500 kilo meel

Bakkerij Akkermans uit Vleuten is maandag 12 februari geheel bedolven onder 1500 kilo volkorenmeel.

Ondernemer Wim Akkermans: ‘De koppeling van de meelwagen van De Molens van Deinze zat blijkbaar niet goed vast. Officiël mag dit natuurlijk niet gebeuren, maar ja, alle mensen maken fouten’, zo zegt de nuchtere bakker. ‘Er was natuurlijk niets meer aan te redden. Daar zit zo veel druk achter. Er lag gewoon 1500 kilo volkerenmeel op straat. De chauffeur zat zelf ook helemaal onder, handen, ogen… alles. Hij kon niets meer tegenhouden. Gelukkig heeft de vrijwillige brandweer van Vleuten alles weer netjes opgeruimd . Daar zijn we ’s avonds tot half negen mee bezig geweest. Onze hele gevel, auto’s in de straat, de stoep. Alles zat onder.’
De ‘meelbom’ trok veel aandacht van de Vleutenaren, maar ook van lokale en regionale media.
‘Met De Molens van Deinze hebben we alles netjes besproken. Dat wordt goed opgelost.’ De silo van Akkermans was nog niet helemaal leeg, waardoor de productie geen hinder ondervond.
 
 

Reageer op dit artikel