nieuws

Top’s bakt Paleisjes Soestdijk

Nieuws

BAKKERSWERELD – Top’s Edelgebak uit Soest gaat samen met cateraar Albron aan Paleis Soestdijk brood, gebak en chocola leveren voor de bezoekers.

Top’s bakt Paleisjes Soestdijk

BAKKERSWERELD – Top’s Edelgebak uit Soest gaat samen met cateraar Albron aan Paleis Soestdijk brood, gebak en chocola leveren voor de bezoekers.

‘Ieder kopje koffie in De Oranjerie krijgt straks een chocolaatje met afbeelding van Paleis Soestdijk ernaast geserveerd’, vertelt eigenaar Arjan Bras van Top’s Edelgebak trots.
‘En die maken wij. Verder leveren we ook nog onder andere gebakjes en broodjes. Dat is voor ons een mooie en eervolle opdracht. De totale vraag is afhankelijk van het aantal bezoekers, maar de verwachting is dat er 100.000 particuliere bezoekers per jaar in het paleis komen. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid voor bedrijven om zakenlunches en vergaderingen te houden.’
Incognito
Bras trok vanaf het begin op met cateringbedrijf Albron om de opdracht binnen te slepen. ‘Er was van wel honderd bedrijven interesse om de catering in het paleis te verzorgen en uiteindelijk mochten 25 partijen een offerte uitbrengen. Uiteindelijk waren wij de gelukkige.’
Helemaal nieuw is de belangstelling uit het paleis niet voor de banketbakker. ‘Vroeger kwam de chauffeur van Prinses Juliana en Prins Bernhard wel incognito gebak halen. De winkelmeisjes herkenden hem na verloop van tijd wel en dan wisten we dat de koninklijke familie wat te vieren had’, vertelt Bras.
 
Onderlinge ruzie
De opdracht brengt mooie herinneringen boven bij de ondernemer. ‘Ik ben geboren in 1968 en de beelden van de balkonscenes op Koninginnedag staan in mijn geheugen gegrift. En als kwajongens haalden we weleens rottigheid uit in de bossen rond het paleis. Ik wil er verder niet te diep op ingaan, maar laat ik het er op houden dat we de marechaussee wat aan het pesten waren.’ Toen Bras onlangs voor het eerst met zijn levering voor het bordes reed, was dat heel bijzonder voor hem. ‘Een kippenvelmoment, ja. En het blijft speciaal. Ik heb drie chauffeurs in dienst die bezorgen en ze maken onderling ruzie wie er naar het paleis mag.’

Reageer op dit artikel